|
|
|
Zomersalade met gamba's en pesto vinaigrette |
|
ingrediënten: |
|
|
- 8 reuze gamba's,
- 1 komkommer,
- 1 stronk witloof,
- 12 mooie slablaadjes (eventueel mix van verschillende slasoorten),
- 12 zongedroogde tomaten,
- 3 eetlepels olijfolie,
- 3 eetlepels witte wijn azijn,
- 1 eetlepel pijnboompitten,
- peper,
- zout,
- gedroogde oregano,
- 4 takjes verse tuinkruiden (naar keuze)
- tandenstokers.
- **Voor de pestovinaigrette heb je het nodig:**
- 2 eetlepels gehakte mengeling van tuinkruiden,
- sap van 1 citroen,
- 1 teentje verse knoflook,
- 1 Franse sjalot,
- 1 koffielepel mosterd
- olijfolie.
|
|
bereiding: |
|
|
- Versnij de komkommer in zijn lengte in mooie dunne schijfjes. Vorm met ieder schijfje een ronde vorm door de uiteinden samen te houden met een tandenstoker.
- Snij de witloof in dunne reepjes (julienne) en vermeng deze met de zongedroogde tomaten en de slamengeling. Voeg aan deze nog wat olijfolie, witte wijn azijn, peper, zout en oregano toe.
- Pel de gamba's en snij de staart half uiteen, kruid deze met peper, zout en oregano. Verhit wat olijolie in een pan, en bak de gamba's.
- De pestovinaigrette maken we door de gehakte tuinkruiden, het citroensap, de sjalot en de knoflook te cutteren. Voeg hierbij nog de olijfolie, mosterd en naar eigen smaak, peper, zout en oregano toe.
- Plaats de komkommercirkel in het midden van het bord en vul deze met de slamengeling. Schik hierrond de gebakken reuzegamba's (2 per persoon) en werk het geheel af met een lepeltje pesto vinaigrette, een takje verse tuinkruiden en overstrooi het geheel met een enkele pijnboompitten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|