laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken zalm met gewokte groentjes
  ingrediënten:
   
  • 4 zalmmoten van +/- 230 gr per stuk,
  • 800 gr harde wokgroentjes (wortel, venkel, selder, porei, enz),
  • 2 eetlepels gehakte sjalotten,
  • 2 dl visfumet,
  • 2 dl witte wijn,
  • 4 dl room,
  • peper en zout,
  • 4 takjes platte peterselie,
  • 24 kleine knielaardappelen (voorgekookt)
  • olijfolie.
  bereiding:
    - Bak de zalmnoten aan beide kanten mooie bruin in een hete pan en laat deze rustig gaar worden op een zacht vuurtje.
Laat de visfumet, witte wijn en gehakte sjalotten uitkoken tot de helft, voeg er daarna de room aan toe en laat het geheel opnieuw tot de helft koken. Werk de saus af met gehakte tuinkruiden, peper en zout.
Bak de harde groentjes en de knielaardappeltjes in een beetje olijfolie. Laat deze rustig verder bakken tot ze gaar zijn, maar toch nog lekker krokant. Kruid de groenten af met peper en zout.
- Dresseer de wokgroentjes in een diep bord, leg de gebakken zalmmoot erop en napeer deze met de kruidenroomsaus. Werk het bord helemaal af met een takje platte peterselie en gemalen peper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats