laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gembercake
  ingrediënten:
   

  • 2 eetlepel gekonfijte gember gehakt
  • 185 gram boter
  • 140 gram losse lichtbruine suiker
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels stroop
  • 60 gram bloem
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • ? theelepel speculaaskruiden.
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 180 ?C. Bestrijk een ovenschaal met een inhoud van ? 1,5 liter met gesmolten boter. Leg bakpapier op de bodem.
- Zet de lege schaal in een grote pan op een rooster en vul de pan met koud water tot halverwege de rand van de schaal. Haal de schaal uit de pan en breng het water aan de kook. Strooi de gehakte gember op de bodem van de schaal. Klop de boter en suiker totdat het licht en romig is. Voeg de eieren ??n voor ??n toe en klop telkens goed. Schenk de stroop erbij. Het mengsel ziet er een beetje geschift uit. Schep de gezeefde bloem door het botermengsel. Schep het beslag in de ovenschaal op de gember.
- Leg een vel aluminiumfolie op het aanrecht en daar bovenop een vel bakpapier. Maak een brede vouw in het midden. Bestrijk het papier met gesmolten boter. Leg het met de beboterde kant naar beneden over de ovenschaal. Knoop een touw strak onder en over de rand van de kom als handvat. Het handvat wordt gebruikt om de cake in en uit de pan te halen.
- Zet de schaal voorzichtig in het zacht borrelende water en dek hem af met een deksel. Kook de cake 1? tot 2 uur. Controleer van tijd tot tijd het waterniveau en schenk kokend water bij als het nodig is. Haal de cake uit het water. Laat hem 5 minuten afkoelen voor het serveren. Keer hem om op een bord en serveer hem met warme custard of slagroom.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats