laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hartige gebakjes' met spek, ui en gedroogde tomaat
  ingrediënten:
   

    100 g ontbijtspek (in plakjes)
    4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
    1 grote ui
    4 tomaten (gedroogd, op olie, en 2 eetlepels van de olie)
    6 eetlepels roomkaas (vers, met kruiden)
    2 eieren
    4 eetlepels melk
    100 g kaas (jong belegen)
    zout
    peper
    4 kleine lage bakvormpjes, ca. 10 cm doorsnede
  bereiding:
    Bereidingstijd: 30 minuten


Halveer de plakjes spek en bak ze zachtjes uit in een droge koekenpan.
Laat ondertussen het deeg ontdooien.
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
Snijd de tomaten in reepjes.
Bak de uienringen in de olie, 4 minuten op een matig vuur.
Verkruimel de verse roomkaas.
Klop de eieren los en meng ze met de melk, een snufje zout en een snufje peper.
Verwarm de oven voor op 200?C.
Bedek 4 kleine lage bakvormpjes (ca. 10 cm ?) met het deeg en snijd de randen netjes bij. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verdeel de uienrin-gen, de plakjes spek, de tomaten, de 2 soorten kaas en het eimengsel over de 4 vormpjes en bak ze in de hete oven goudbruin en gaar (ca. 20 minuten). Laat ze voor de picknick afkoelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats