laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Salade van krokant gebakken langoustines
  ingrediënten:
   

  • 20 zeer verse langoustines
  • 1/2 dl walnootolie
  • 125 gr haricots verts
  • 125 gr gewassen veldsla
  • 1/2 bos dragon
  • 1 rijpe sinaasappel
  • 1 dl kreeftenfumet
  • 2 dl versgeperst sinaasappelsap
  • 1 eetlepel vanilleazijn
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 20 gr fijngesneden gekonfijte sinaasappelschilletjes
  • 3 eetlepels hazelnootolie
  • Peper
  • Zout
  bereiding:
    - Pel de langoustines, maar laat de staartjes eraan zitten en verwijder het darmkanaal
- Kook de haricots verts beetgaar, laat ze in ijswater schrikken en op een zeef uitlekken
- Laat de kreeftenfumet, de vanilleazijn, het sinaasappelsap en de gevogeltebouillon tot eenderde inkoken
- Neem de vloeistof van het vuur, roer er de notenolie door en voeg op het laatst het dragonkruid en de fijne, gekonfijte schilletjes toe
- Breng de dressing op smaak met peper en zout
- Schik de veldsla en de haricots verts op de borden
- Schil de sinaasappel, snijd het vruchtvlees in partjes en schik die op de salade
- Sauteer vervolgens de langoustines in de hete walnootolie tot ze lekker krokant zijn
- Schenk de dressing over de salade en leg er per persoon 5 langoustines op
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats