laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roomijs
  ingrediënten:
   
  • 3/4 liter slagroom
  • 7 eidooiers
  • 220 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  bereiding:
    - Doe de room in een pannetje en voeg het in de lengte doorgesneden vanillestokje toe. Laat de room op zacht vuur lauwwarm worden, laat 10 minuten trekken en neem het stokje er weer uit. Klop de eidooiers met de suiker totdat de compositie schuimig en licht van kleur is. Voeg in kleine hoeveelheden de lauwe room toe terwijl men blijft roeren.
- Verwarm op zacht vuur de compositie onder voortdurend roeren tot 85 graden C. Zet de pan dan onmiddellijk in een grote pan met koud water om schiften te voorkomen.
- Laat de compositie onder vaak roeren volledig afkoelen en vries ze in, in de sorbeti?re.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats