|
|
|
Zeepastei |
|
ingrediënten: |
|
|
- 300 g natuurtonijn (2 blikjes),
- 1 tot 2 dl mayonaise,
- 2 petit-suisse kaasjes,
- sap van een halve citroen,
- 2 à 3 jonge uitjes,
- Tabasco,
- zout,
- peper.
|
|
bereiding: |
|
|
De tonijn afgieten, zodanig dat alle water verwijderd wordt. Over een grote schotel verdelen met behulp van een vork. Zo nodig de grote stukken fijn verdelen. Overgieten met citroen. Vervolgens voorzichtig geleidelijkaan mengen met de mayonaise en de petit-suisse kaasjes. Lichtjes zouten, peperen en Tabasco toevoegen. De uitjes schoonmaken, fijnhakken en ze met vermengen met de pastei. Overgieten in een mooie porseleinen pot en lichtjes opstapelen met behulp van een vork. Afdekken met plastic folie en 5 tot 6 uur in de koelkast opslaan.
Maak deze schotel klaar met de kinderen. Doordat u petit-suisse kaasjes gebruikt zullen ze de vis vlugger lusten. Bewaar voor hen een portie zonder uitjes, niet te gekruid.
Sta op tonijn van hoge kwaliteit ! Er is tegenwoordig uitstekende tonijn in blik verkrijgbaar.
Tabasco biedt nu ook een minder gekruide saus aan, ideaal voor deze schotel.
Serveer deze zeepastei met croutons, gegrild brood, een seizoenslaatje |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|