Scampisalade met gerookte zalm en mozzarella |
|
ingrediënten: |
|
|
- 300 g gerookte zalm (Schotse Atlantische zalm)
- 150 g partyscampi's (versrayon of diepvries)
- 1 kleine venkel of 2 stronkjes witloof
- 1 bosje waterkers
- 125 g mozzarella (Italiaanse verse kaas)
- **Vinaigrette:
- 1,5 dl dragonazijn
- 3 eetl. olie (olijf- of arachideolie)
- 1 eetl. mosterd
- peper en zout
- **Versiering:
- 10 cocktailolijven
- 1 tomaat, in partjes gesneden
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding: (10 min.)
- Meng de ingredi?nten voor de vinaigrette goed dooreen.
- Snij de gerookte zalm in reepjes. Snij ook de venkel of het witloof in fijne reepjes en snij de mozzarella in kleine blokjes.
- Doe zalm, venkel of witloof en mozzarella in een kom, samen met de party-scampi's (diepgevroren: vooraf ontdooien en droogdeppen) en de blaadjes waterkers. Meng voorzichtig.
- Schep de vinaigrette door de salade
- Verdeel dan alles over vier bordjes en versier met de cocktailolijven en de tomaten-partjes. Dien onmiddellijk op met koude rijst of stokbrood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|