laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paella met kreeft
  ingrediënten:
   

  • 2 kreeften van ? 400 g (diepvries, Kelvin)
  • 150 g extra fijne erwten (diepvries, Ringis)
  • 150 g fijne prinsessenbonen (diepvries, Ringis)
  • 1 rode paprika
  • 1 1/2 kop langekorrelrijst
  • 1/2 L visbouillon (1 blokje opgelost in 1/2 L heet water)
  • 2 sjalotten
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper en zout
  • Topaz-kruiden:
  • 1 capsule saffraan
  • paprikapoeder
  • cayennepeper (facultatief)
  bereiding:
    - Hak de sjalotten fijn.
- Snij de rode paprika in twee. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes.
- Laat de prinsessenbonen gedeeltelijk ontdooien om ze gemakkelijk in twee te kunnen snijden.
- Leg de diepgevroren kreeften gedurende 30 min. in heet water. Snij de kreeften in de lengte doormidden. Steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug van de kreeft (het zwakste punt van het pantser). Haal het mes eerst over naar de kop toe, dan naar de staart. Verwijder de bruine draad die in de staart vertrekt en naar de borst van de kreeft toeloopt (de darm die zeer bitter smaakt). De scharen kan u voorzichtig breken met een notenkraker. Haal het vlees eruit.


- Verhit 4 eetl. olijfolie in een ruime braadpan en laat de gehakte sjalot met de paprikablokjes even kleuren.
- Voeg de rijst en de diepgevroren erwtjes toe. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Als u dat wenst, kan u ook een mespunt cayennepeper toevoegen. Laat nog enkele minuten verderbakken. Giet er de visbouillon bij en voeg de saffraan toe.
Roer goed om. Laat afgedekt op een zacht vuur sudderen gedurende 10 min.
- Voeg de prinsessenbonen toe en meng goed door elkaar.
- Meng er het kreeftenvlees uit de scharen onder. Leg de halve kreeften bovenop de bereiding, met het pantser naar boven. Dek af en laat nog 15 min. sudderen. Dien onmiddellijk op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats