laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Groentetortilla met geitenkaas en olijven
  ingrediënten:
    [list]
[*]200 g reepjes gekookte hesp [*]120 g verse geitenkaas
[*]1 grote courgette
[*]1/2 rode paprika
[*]1/2 groene paprika
[*]1/2 oranje paprika
[*]1/2 gele paprika
[*]100 g kerstomaat
[*]? 70 g olijven met look
[*]1/4 plantje verse bieslook
[*]1 sjalot
[*]7 eieren
[*]2 eetl. room
[*]3 eetl. olijfolie
[*]5 takjes verse tijm
[*]kruiden:

  • 1/2 koffiel. Proven?aalse kruiden
  • 1 koffiel. paprika
  • 1 koffiel. oregano
  • 1 mespunt cayennepeper
  • peper en zout
  bereiding:
    Voorbereiding:
- Snij de courgettes in kleine blokjes.
- Schillen is niet nodig.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika?s en snij de paprika?s in kleine, korte reepjes.
- Halveer de kerstomaatjes.
- Snij de geitenkaas in stukjes.
- Dep de olijven droog.
- Snipper de bieslook fijn.
- Rits de blaadjes van de tijm.
- Snipper de sjalot heel fijn.

Bereiding:
- Klop de eieren los met de room, paprikapoeder, bieslook en cayennepeper. Kruid met peper en zout.
- Verwarm de olijfolie in een brede braadpan met antiaanbaklaag. Bak er al roerend de sjalot in gedurende 1 min. Voeg de courgette, de pepers, Proven?aalse kruiden en oregano toe en bak nog 5 min. al roerend.
- Matig het vuur en giet het eimengsel erover. Verdeel er de olijven, reepjes gekookte hesp, kerstomaatjes en geitenkaas over. Bak op een zacht vuurtje gedurende 30 min. tot het ei volledig gestold is.
- Bestrooi met de verse tijmblaadjes en serveer met een gemengde salade en stokbrood.
**Tip**
- Deze groentetortilla is ook koud een aanrader, bij bijvoorbeeld een picknick of als hapje bij een gezellige babbel.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats