laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Indische Saus
  ingrediënten:
   

  • 1 ui
  • 25 gram bloem
  • 25 gram boter
  • 1 theelepel kerrie
  • 4 dl bouillon
  • 1/2 dl slagroom
  • 75 gram geraspte kokosnoot
  bereiding:
    - Maak de ui schoon en hak ze fijn. Fruit ze in de boter totdat ze glazig is. Voeg de kerriepoeder toe en laat mijoteren. Bestrooi ze met bloem zodat er een roux ontstaat.
- Voeg nu bouillon toe tot er een dikke saus ontstaat. Laat deze 20 minuten zachtjes koken. Laat apart de kokos 10 minuten in 2 dl water, tegen de kook aan, trekken. Pers de kokos dan uit en voeg het nat bij de saus.
- Passeer deze door een zeef. Voeg de room toe en laat nog heel even koken. Maak ze op smaak af met wat zout en eventueel wat worcestersaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats