Baklava (gebak met noten en siroop) |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 gr bladerdeeg (ongeveer 24 velletjes, of ontdooid diepvries bladerdeeg, flinterdun uitgerold en in 24 velletjes gesneden)
- 16 el gesmolten boter
- 2 ? kop fijngehakte amandelen of walnoten
- 2 kopjes suiker
- ? kop water
- 1 el citroensap
|
|
bereiding: |
|
|
- Neem een ovenvaste schaal van 23 x 30 x 5 cm en smeer die in met gesmolten boter.
- Leg voorzichtig een dubbel gevouwen vel deeg in de schaal en smeer het in met gesmolten boter.
- Ga zo door tot er 6 lagen deeg zijn.
- Strooi op de laatste laag 1/3 van de noten.
- Doe daarbovenop weer 6 vellen deeg, smeer ze in met boter en strooi bovenop weer 1/3 van de noten.
- Herhaal dit tot alle ingredi?nten gebruikt zijn en eindig met een laag deeg.
- Smeer de bovenste laag in met boter en snijd het in ruiten van 5 x 5 cm.
- Bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
- Draai dan de oven lager tot 150 graden en bak nog 30 minuten.
- Doe de suiker in het water en voeg het citroensap toe.
- Laat deze siroop 5 minuten koken.
- Giet het vervolgens over het warme gebak en laat het afkoelen alvorens op te dienen.
- Serveer er sterke Turkse koffie bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|