|
|
|
paddestoelenkaastaart: |
|
ingrediënten: |
|
|
- 115g harde tarwebloem
- 1/2 theelepel zout
- 75 g boter
- 2 dl koud water
- 3 eieren, losgeklopt
- 75 Gruyere of belegen Goudse kaas
VULLING:
- 1 kleine ui, in plakjes
- 1 wortel, grof geraspt
- 225 g champignons, in plakjes
- 40 g boter of margarine
- 1 theelepel milde kerriepasta
- 2 eetlepels bloem
- 3 dl melk
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- zout en zwarte peper
- 2 eetlepels amandelsnipper
|
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200°/gasstand 6. Vet een vuurvaste schaal van 24 cm doorsnede in.
Voor de soesjesdeeg: strooi de bloem en het zout op een stuk vetvrij papier.
Verwarm de boter en het water tot de boter begint te smelten. Laat het water niet koken. Vouw het papier dubbel en giet de bloem in een keer in de pan.
Klop het mengsel snel met een houten lepel tot de klontjes verdwenen zijn en het mengsel de zijkant van de pan loslaat. Laat 10 minuten afkoelen.
Klop de eieren langzaam door het mengsel tot u een zacht maar stevig beslag hebt. U hebt misschien niet al het ei nodig.
Roer de kaas erdoor en schep het beslag langs de zijkant van de ingevette vuurvaste schaal.
Voor de vulling:
fruit de ui, wortel en champignons 5 minuten in de olie of margarine. Roer de kerriepasta en dan de bloem erdoor.
Schenk langzaam de melk erbij en roer tot het mengsel is ingedikt. Voe de peterselie, zout en peper tie en schep de massa in het midden van de deegring.
Bak de taart 34-40 minuten goudbruin. Strooi er de laatste 5 minuten de amandelsnippers over. Serveer direct.
TIP:
Soesjesdeeg is gemakkelijk te maken, omdat u niet met de deegroller in de weer hoeft. Het geheim is om het bloem-botermengsel af te laten koelen voordat u de eieren erdoor klopt. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|