Mosselen met look en basilicum |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 mespuntje peperkorrels
- 2 chilipepers (rood) (ontzaad en gehakt)
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel korianderwortel (fijngehakt)
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 3 theelepels oestersaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1 kg mosselen
- 4 eetlepels kippenbouillon
- 5 g suiker
- 2 korianderblaadjes
- 15 g Thaise basilicumblaadjes
|
|
bereiding: |
|
|
Tip:
Indien u geen Thaise basilicum vindt, kan u deze vervangen door gewone basilicum; de typische anijstoets zal dan wel iets minder uitgesproken zijn.
Bereiding:
Stamp de peperkorrels lichtjes in een vijzel. Voeg de chilipepers, knoflook en verse korianderwortels toe en stamp tot een grove pasta. Verhit een wok of koekenpan op een middelhoog vuur. Doe er zodra de wok heet is de olie in. Doe er wanneer de olie heet is de chilipasta in en roerbak 30 seconden. Schep er de oestersaus en vissaus door. Voeg de mosselen toe en verwijder eventuele open exemplaren. Schep om. Schep er de bouillon en suiker door, leg er het deksel op en laat circa 2 minuten koken tot de mosselen open zijn. Schep er de verse basilicum door en laat even koken tot de blaadjes beginnen te slinken. Doe de mosselen op een dienschaal en verwijder nog gesloten exemplaren. Garneer met de korianderblaadjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|