Knapperige visfilets uit de oven |
|
ingrediënten: |
|
|
600 g kabeljauwfilet
2 citroenen
2 uien
4 tomaten
6 el olijfolie
zout en versgemalen peper
1 tl verkruimelde oregano
200 g vers geraspte knoflookkaas of in reepjes gesneden Mozzarella
16 ontpitte zwarte olijven |
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Leg de droog gedepte visfilets in een platte schaal. Pers een halve citroen uit en bedruppel de visfilets met het citroensap. Laat circa 15 minuten intrekken.
Snijd intussen de resterende citroen in plakken. Snijd de gepelde uien in dunne ringen. Snijd de gewassen tomaten (zonder de steelaanzet) in plakjes. Verwarm de oven voor op 250?C.
Bereiding:
Verhit 3 eetlepels van de olie en bak de uiringen knapperig bruin.
Bestrijk de bakplaat met 1 eetlepel olie. Bestrooi de visfilets aan beide kanten met zout en peper en leg ze op de bakplaat. Verdeel de tomaat over de vis, bestrooi met oregano en de kaas en bedruppel met de resterende olie. Zet de bakplaat circa 10 minuten boven in de voorverwarmde oven.
Serveren
Serveer de visfilets met plakjes citroen, uiringen en olijven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|