Pasta met romige kaassaus en zalmeitjes |
|
ingrediënten: |
|
|
200 g verse lintpasta
zout
versgemalen peper
2 bosuitjes
1 dl koffieroom
100 g verse roomkaas met mierikswortel
20 g vers geraspte Parmezaanse kaas
3 el roze zalmeitjes (potje)
2 el fijngehakte verse dille |
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding
Kook de pasta in ruim kokend water met zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Laat de pasta in een vergiet uitlekken. Snijd intussen de bosuitjes in ringetjes.
Bereiding
Breng in een pan de koffieroom met de uiringetjes aan de kook. Voeg de verse roomkaas toe en laat deze al roerende smelten. Roer ook de Parmezaanse kaas erdoor.
Schep de helft van zalmeitjes en de dille door de saus en warm de saus nog ca. 1 minuten zachtjes door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Warm de pasta eventueel nog even goed op.
Serveren
Verdeel de pasta over 2 borden. Schep de saus erover. Strooi de rest van zalmeitjes en de dille erover. Lekker met de venkelsalade met basilicumdressing. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |