laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spek pannenkoek
  ingrediënten:
   

  • 15 gram gist
  • 1/2 liter melk
  • 300 gram bloem
  • zout
  • 150 gram rookspek
  • stroop
  bereiding:
    - De gist met lauwwarme melk aanmengen. In de bloem een kuiltje maken, wat zout toevoegen en melkmengsel hierin gieten. Roeren tot glad beslag ontstaat, dan rest van melk toevoegen. Beslag laten rijzen.
Rookspek in plakjes snijden en uitbakken. Spek en spekvet in schaaltje doen.
- Deel van het spekvet in bakpan warm maken en 1/4 van het beslag verdelen over de oppervlakte. Hier en daar wat plakjes spek in het beslag drukken.
- Bakken tot beslag aan bovenkant gestold is, dan pannenkoek keren en vlug de tweede kant bruin bakken.Serveer met stroop.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats