laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mosselen op zijn Provençaals
  ingrediënten:
   
  • 2 kilo mosselen
  • 1 el olijfolie
  • 400 gr tomaten
  • 1 laurierblad
  • 1 el balsamico-azijn
  • 30 gr provencaalse kruidenmix
  • zwarte peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  bereiding:
    Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak hierin 1 gesnipperde ui ongeveer 3 minuten. Roer er de tomatenblokjes door met sap, 1 laurierblad, 1 eetlepel balsamico-azijn en 1 gehakt teentje knoflook. Knip van 1 zakje provencaalse kruiden (30 gram) de blaadjes boven de pan. Voeg versgemalen peper toe. Voeg de verse schoongemaakte mosselen toe en kook ze gaar. Serveren met kerveldipsaus of olijvenmayonaise. Kerveldipsaus: Week 3 gedroogde tomaten (Fiordelesi, zakje van 100 gram) ongeveer 15 minuten in 3 eetlepels water. Hak de blaadjes van 1 zakje kervel fijn. Roer dit door 1 bekertje creme fraiche (125 ml). Snijd de tomaten in kleine stukjes en roer met het weekwater door het creme fraichemengsel. Meng er 6 in stukjes geknipte sprietjes bieslook door. Breng op smaak met peper.

Olijvenmayonaise:
Hak 50 gram groene olijven zonder pit fijn. Roer 2 eetlepels Italiaanse kruiden door 4 eetlepels mayonaise en 2 eetlepels yoghurt. Pers er 1 teentje knoflook boven uit en breng op smaak met zout en (cayenne)peper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats