laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Biefstuk met cognacsaus
  ingrediënten:
   

  • 4 biefstukken van 150 gram
  • vers grof gemalen peper
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel suiker
  • 2 dl bouillon
  • 1/2 dl cognac
  • 40 gram boter
  • zout
  • 2 theelepels boter
  • 1 theelepel bloem
  bereiding:
    - Bestrooi de biefstukken met peper en druk deze erin. Schil en snipper de sjalotjes en bak deze in de boter glazig. Voeg de suiker toe en laat deze licht karameliseren. Giet de bouillon en de cognac erbij en laat dit alles tot de helft inkoken.
- Bak de biefstukken 2 minuten aan iedere kant. Haal ze uit de pan en bestrooi ze met zout.
- Giet het ingekookte vocht bij de braadboter en roer alle aanbaksel los.
- Maak een deegje van de theelepels boter en de bloem en voeg dit beetje bij beetje en al roerende toe. Giet een deel van de saus over de biefstukken en geef de rest apart erbij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats