|
|
- Bestrooi de runderlapjes met peper & zout en braad deze runderlapjes in de koekepan in boter mooi bruin.
- Haal de lapjes uit de koekepan en leg ze even in een andere pan.
- Snij de uien in reepjes en braad ze in de zelfde koekepan goud-geel.
- Blus af met het glas rode wijn en giet dit over de runderlapjes.
- Was de prei en snij deze in grove stukken.
- Maak de knolselderij schoon, snij de wortel en de selderij ook in grote stukkenen doe deze ook in de pan.
- Voeg de twee flesjes bruin bier toe en vul aan met water tot de runderlapjes net onder staan.
- Voeg laurier, jeneverbessen, peperkorrel en het bouillon-blokje toe en breng het aan de kook.
- Leg er een bord op, zodat de runderlapjes onder blijven.
- Laat het 10 - 15 minuten koken.
- Controleer de gaarheid van de lapjes, als het namelijk bijna gaar is, kan het flesje Kriek erbij.
- Maak het op smaak met peper en zout
- Gebruik de maizena om de saus te binden tot de gewenste dikte.
- Is erg lekker met puree of rijst. |