|
|
|
Quiche met courgette |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 deeg voor taart (brooddeeg, pizzadeeg of iets dergelijks...)
- 1 grote courgette
- 1 grote tomaat
- 1 theelepel boter
- 2 soeplepels bloem
- 2 eieren
- 1 potje magere yogurt
- 1 potje plattekaas of cottage cheese
- 2 ruime soeplepels geraspte parmesan
- 1 theelepel gedroogde wilde marjolein
- zout en peper van de molen
|
|
bereiding: |
|
|
- De courgette schillen, in de lengte in twee snijden en de zaden verwijderen. Daarna alles in schijfjes snijden, en deze met wat boter in een paan laten bakken. Na 2 of 3 minuten de vlam verminderen en een deksel op de pan leggen. Ongeveer 10 min laten doorkoken zodat de courgette mals wordt.
- Tegelijkertijd de oven op 200?C laten voorverwarmen, de tomaat wassen en in kleine blokjes snijden. Deze samen met de wilde marjolein aan de courgette toevoegen en nog een vijftal minuten laten doorkoken.
- Het deeg uit de verpakking nemen en in een taartvorm leggen: de zijkanten goed aandrukken. Twee soeplepels bloem aan de courgette toevoegen, doorroeren en op het deeg gieten.
- Goed over het deeg uitspreiden. De twee eieren in een kommetje kloppen, er de yogurt aan toevoegen tezamen met een grote lepel geraspte parmesan. Mengen, zouten, peper van de molen toevoegen en op de courgetten gieten. De rest van de parmesan over de quiche kruimelen en in de oven plaatsen. 20 min op 200?C laten bakken, daarna de thermostaat op 180?C plaatsen en nog 20 min laten voortbakken. De quiche is klaar als het centrum goudbruin wordt en hard is.
- Deze schotel mag zowel warm als koud gegeten worden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|