Tuinkerssalade met zalm en gepocheerde kwarteleitj |
|
ingrediënten: |
|
|
1,5 el (sherry)azijn
3 el notenolie
zout
versgemalen peper
1 bakje tuinkers
50 g gerookte zalm
6 kwarteleitjes |
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Klop in een kommetje 1 eetlepel azijn met de notenolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schenk de helft van de dressing in een kom en knip de tuinkers erboven van het bedje. Schep de tuinkers voorzichtig door de dressing.
Bereiding:
Breng in een pan 0,5 liter water met 1/2 eetlepel zout en 1/2 eetlepel azijn aan de kook. Breek de kwarteleitjes ??n voor ??n boven een kopje en laat ze in het water glijden. Pocheer de kwarteleitjes in ca. 1 minuut tegen de kook aan bijna gaar. Neem de eitjes met een schuimspaan uit het water.
TIP: U kunt ca. 4 kwarteleitjes tegelijk pocheren, als u de laatste in het water laat glijden is de eerste gaar.
Serveren
Leg de kwarteleitjes op de tuinkerssalade en sprenkel de rest van de dressing erover. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|