Middeleeuwse gembersiroop |
|
ingrediënten: |
|
|
100 g gedroogde vijgen
l/4 tl gemalen piment
4 plakjes verse gemberwortel
1/4 tl gemalen nootmuskaat
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
600 ml gemberbier
1 tl citroensap |
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Stoof de vijgen 15 minuten zacht in zoveel water dat ze onderstaan. Pureer ze vervolgens tot een gladde massa.
Bereiding:
Doe de vijgenmassa terug in de pan en voeg de specerijen en het gemberbier toe. Verhit het geheel langzaam en laat gedurende 10 minuten met de deksel op de pan inkoken. Voeg het citroensap toe. Zeef de drank. Serveer direct warm, of warm later op.
Serveren
Deze siroop is pittig en een echt versterkend middel en is al sinds de Middeleeuwen een traditioneel geliefd middel in de kloosters. Het stimuleert het hart en de bloedsomloop en zorgt ervoor dat u zich tot in uw tenen warm voelt. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|