laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Brood en kaas omelet
  ingrediënten:
   
  • 3 grote sneden wit brood,
  • 50 g boter,
  • 100 g jonge kaas,
  • 4 grote eieren,
  • zout,
  • witte peper,
  • 3 eetlepels Grana,
  • 4 eetlepels volle melk
  bereiding:
    - De sneden brood in dobbelsteentje van circa 1 cm snijden. Zet de Gourmetplaat 2 minuten in de microgolf om de schotel voor te verwarmen. Doe dan de boter in de schotel met de brood dobbelsteentjes, roer en laat 2 minuten bruinen (hoogste stand Watt en hoogste stand grill). Draai de dobbelsteentjes enkele keren zodat ze langs alle kanten bruin zien.
- Snijd de kaas in kleinere dobbelsteentjes dan het brood . Breek de eieren in een kom, voeg er peper, zout en de melk aan toe en klop alles goed op. Roer er dan de geraspte kaas, de kaasblokjes en de brood dobbelsteentjes onder.
- Verdeel de overgebleven boter in een microgolfschaal met lage rand, met een doorsnede van circa 24 cm, smelt ze in ongeveer 40 seconden op 300 Watt.
- Als de boter gesmolten is het eiermengsel in de schaal gieten, en gedurende 3 minuten op 750 Watt garen, dan alles omroeren en gelijkmatig leggen. Nog 3 minuten op 750 Watt garen.
Laat de schotel nog 1 minuut in de uitgeschakeld microgolfoven staan.
- Serveer met sla en tomaatjes.
- Totale microgolftijd : 10 ? 11 minuten
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats