laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mihoensoep met gemarineerde kip
  ingrediënten:
   

  • 150g kipfilet
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels (hot) marinademix
  • 100g waspeen
  • 1/2 komkommer
  • 1 liter kippenbouillon
  • 50g mihoen
  bereiding:
    - Snijd de kipfilet in reepjes.
- Meng de ketjap met 1 eetlepel zonnebloemolie en de marinademix.
- Schep de kip door de marinade en laat hem ca. 15 minuten marineren.
- Maak de waspeen schoon en snijd hem in schuine plakjes.
- Was de komkommer en halveer hem in de lengte. Snijd de komkommer in schuine plakjes.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de kip ca. 3 minuten. Voeg de kip en de waspeen toe aan de bouillon en laat hem nog ca. 3 minuten zachtjes koken. Voeg de komkommer toe.
- Haal de pan van het vuur en knip de mihoen erboven in stukken. Laat de mihoen in 1 minuut gaar worden. Verdeel de mihoensoep in (Chinese) soepkommen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats