Koffie broodjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 pakje verse roomkaas (100g, MonChou)
- ca. 8 druppels vanille-aroma
- 100g gemengde ongezouten noten
- 75g tuttifrutti
- 1 blik croissantdeeg (240g)
- 1 eidooier
- 6 eetlepels vloeibare honing.
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 ? C (hetelucht 160? C).
- Roer roomkaas glad tot een zachte massa en voeg de vanille-aroma toe.
- Hak de noten grof.
- Snijd de tuttifrutti in reepjes en meng ze met de noten.
- Rol het croissantdeeg uit en druk de randen dicht. Besmeer het deeg met de roomkaas tot 1 cm van de randen en verdeel het notenmengsel erover. Rol de deeglap op en snijd hem in plakken.
- Klop de eidooier los en bestrijk het deeg ermee.
- Laat de koffiebroodjes midden in de oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin worden.
- Schenk de honing over de broodjes en serveer ze lauwwarm. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|