|
|
|
Zachte taart met bosbessen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 125 g boter,
- 125 g fijne suiker,
- 3 eieren,
- 1 vanillestok,
- 200 g extra vloeibare bloem,
- 10 g chemische gist,
- 200 g verse bosbessen,
- boter voor de vorm,
- bloemsuiker.
|
|
bereiding: |
|
|
- Laat de boter zacht worden. Was en droog de bessen. Beboter de gekartelde vorm.
- Zeef tweemaal de bloem en de gist.
- Vermeng de boter met de suiker met een houten lepel totdat u een homogene massa bekomt.
- Voeg er ??n voor ??n de eieren bij tot alles goed vermengd is. Voeg er dan de vanillegraantjes, de bloem en de bessen aan toe .
- Giet het mengsel in de vorm, strijk het deeg plat, en bak de taart in een voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen, ontvorm op een serveerschotel. Bestrooi met bloemsuiker.
Dien koel op met engelse saus.
Instellen Hetelucht Boven/-onderwarmte
Temperatuur 170?C 180?C
Schuifrail: allemaal 2e van onder
baktijd: 40 minuten 45 minuten |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|