|
|
|
kriekenwijn |
|
ingrediënten: |
|
|
500 gr krieken
250 gr witte kandijsuiker
1 stokje kaneel
5 kruidnagels
0,75 l jonge jenever 22° |
|
bereiding: |
|
|
Spoel en dep de krieken droog, verwijder de steeltjes en de pitten en doe de vruchten met de kandijsuiker, het stokje kaneel en de kruidnagels in een bokaal. Giet hierbij de jonge jenever. Goed afsluiten en twee tot drie weken onaangeroerd laten staan op kamertemperatuur, tot de suiker gesmolten is. Giet door een zeef in de flessen.
Een lekkere coctail
Nodig:
15 cl.rode wijn,
2 cl. kriekenjenever,
3 cl. rodebessensiroop
Bereiding:
laat de rode wijn, de kriekenjenever en de siroop goed koelen. giet alle ingedrienten in een mengbeker en roer goed om.
Serveertips: giet op een ijsblokje in een ruim wijnglas. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|