|
|
- Was de kipdelen en dep ze droog. Bestrooi ze met zout.
- Pel de uien en snijd ze grof. Pel de knoflook Schil de gemberwortel en rasp de gember fijn. Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees fijn.
- Schil 1 sinaasappel dik en snijd de parten tussen de vliezen uit. Pers de andere sinaasappel uit.
- Verhit de arachideolie in een wok en bak de kipdelen aan beide kanten op een matig vuur aan. Haal de kip uit de wok.
- Roerbak de ui, gember en de pepers in het achtergebleven bakvet en pers de knoflook erboven uit. Roerbak ca. 3 minuten. Voeg de suiker, sinaasappelsap en de kokosmelk toe.
- Doe de kip terug bij de saus in de wok en laat de kip afgedekt in ca. 30 minuten gaar stoven.
- Voeg net voor het serveren de partjes sinaasappel toe. |