laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Auberginepuree met brood
  ingrediënten:
   

  • 1 aubergine
  • 1 vleestomaat
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 dl olijfolie vi?rge (Super)
  • 3 takjes peterselie
  • 1 takje munt
  • 2 takjes oregano
  • zout, versgemalen peper
  • 4 Party mix broodjes
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 180 ? C (hetelucht 165? C).
- Leg de aubergine in de oven totdat de schil rimpelt en zacht is. Verwijder de steel en de schil. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de ui en de knoflook
- Pureer in een keukenmachine de aubergine met de ui, 1 teentje knoflook, citroensap en 75ml olijfolie.
- Was de kruiden en hak ze fijn. Roer de kruiden en de tomaat door de auberginepuree en breng op smaak met zout en peper. Laat de auberginepuree in een koelkast goed koud worden.
- Halveer de broodjes, bestrijk de binnenkanten met een mengsel van de rest van de olijfolie en een uitgeperst teentje knoflook.
- Bak de broodjes af volgens de gebruiksaanwijzing.
- Serveer de warme broodjes met de auberginepuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats