|
|
|
Mediterrane maaltijdsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 125g gedroogde witte bonen,
- 125g gedroogde kievietsbonen,
- 2 uien, in ringen gesneden,
- 3 winterwortels, fijngehakt,
- 1 eetlepel rozemarijn, gedroogd,
- 2 teentjes knoflook,
- 400g gepelde tomaten op sap,
- 300g groene kool, in reepjes,
- zout en peper,
- 2 eetlepel olijfolie,
- toprakpan.
|
|
bereiding: |
|
|
- Bonen 24 uur weken.
- Ui in ringen snijden, wortel in stukjes snijden. De helft van de ui, 1/3 van de wortel, ? eetlepel rozemarijn en 1 teentje knoflook in een tajine doen. Zoveel water toevoegen tot alles onderstaat.
- Pot met deksel erop in een koude oven zetten. Oven op 200 graden zetten en bonen in ca. 1 uur (of langer als de bonen oud zijn) gaar stoven. Afgieten, kookvocht opvangen en de helft van de bonen pureren.
- Kookvocht met water aanvullen tot 1 liter en met de bonen en de puree terugdoen in de tajine. Knoflook persen en met de rest van de ui en de wortel even fruiten in hete olie. De rest van de rozemarijn, koolreepjes en tomaten met sap door de bonenmassa roeren. Pot weer in de (nog hete) oven zetten en nog 1 uur laten sudderen. Op smaak brengen met peper en zout. Lekker met reepjes (Turks) brood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|