|
|
|
Tajine aardappel-souffle |
|
ingrediënten: |
|
|
- 800g aardappelen,
- zout,
- vers gemalen peper,
- gemalen nootmuskaat,
- 1/8 l melk,
- 4 eieren,
- 100g geraspte kaas,
- 50g boter
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook de aardappels, schil ze na de kooktijd en maak ze fijn.
- Splits de eieren. Meng de aardappels met de eidooiers, de melk en de geraspte kaas. Breng op smaak met wat peper en nootmuskaat.
- Klop het eiwit stijf en daarna luchtig door de aardappelpuree.
- Vet de Tajine in met boter en vul de schaal met het aardappelmengsel. Strooi de rest van de boter in vlokjes over het aardappelmengsel.
- Laat de souffle op een middelmatig vuur gaar worden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|