|
|
|
Frans gerecht in de Tajine |
|
ingrediënten: |
|
|
- 250g aubergine,
- 250g courgette,
- 500g vleestomaten,
- 2 paprika?s,
- 4 uien,
- 3 teentjes knoflook,
- 15 blaadjes basilicum,
- 3 eetlepels olijfolie,
- zout en peper,
- naar smaak: room, geraspte Parmezaanse Kaas, zwarte olijven.
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijdt de aubergine in niet te dunne plakjes, de tomaten in plakjes, de paprika?s in brede stukjes en de uien in dunne ringen. Hak de knoflook.
- Snijdt de courgette in vieren en maak daarvan weer reepjes. Pluk de basilicum stuk.
- Bak de uienringen in niet te hete olijfolie even aan en voeg de helft van de tomaten toe.
- Meng de andere groenten met de rest van de tomaten en leg alles in laagjes in de Tajine. Strooi de kruiden en de basilicum over de groente.
- Laat dit ongeveer 25 minuten garen. Kort voor het einde van de gaartijd eventueel de olijven, Parmezaanse kaas en room toevoegen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|