laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Eenvoudige patee
  ingrediënten:
   

  • 650g kippenlever
  • 1 eetlepel olie
  • 1 klein bosje verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 125ml slagroom
  • 2 eetlepels cognac
  • snufje nootmuskaat
  • zout, versgemalen peper
  • keukenpapier, cakevorm (inhoud 1 1/2 liter), braadslede
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 180?C (hetelucht 160?C)
- Maak de kippenlevers schoon, verwijder eventuele adertjes en dep de levertjes met keukenpapier droog.
- Vet de cakevorm in met olie.
- Ris de tijmblaadjes. Pel de knoflook.
- Pureer de kippenlever met de eieren, slagroom, cognac, nootmuskaat, tijm, knoflook en wat peper en zout. Schenk de leverpuree in de cakevorm.
- Plaats de cakevorm in een braadslede gevuld met 5cm warm water. Laat de pat? midden in de oven in ca. 1 1/2 uur gaar worden. Laat de pat? afkoelen en ze de pat? 1 nacht in de koelkast. Maak de randen los met een mes en stort de pat? op een schaal.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats