|
|
|
Hollandse groentensoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 soeppakket ca. 350g (mergpijp, soepvlees, gehakt)
- 1 zakje soepgroenten (100g)
- 1 runderbouillontablet
- zout, peper
- 10 bospeentjes
- 1/2 prei
- 2 stengels bleekselderij
- 250g bloemkoolroosjes
- 100g sperziebonen
- zeef, theedoek
|
|
bereiding: |
|
|
- Breng de mergpijp, soepvlees met de soepgroenten, runderbouillontablet en 1 liter water aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep minimaal 2 uur trekken.
- Schenk de soep door en zeef met een schone theedoek erin en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd eventueel het soepvlees kleiner en voeg het toe aan de bouillon.
- Breng het gehakt op smaak met de gehaktkruiden en draai kleine balletjes van het gehakt.
- Was de bospeentjes en snijd ze in dunne, lange reepjes van ca. 5 cm. Was de prei en de bleekselderij en snijd ze in even lange reepjes. Was de bloemkool en haal er kleine roosjes af. Haal de sperziebonen af en breek ze.
- Breng de bouillon aan de kook en voeg de gehaktballetjes met de groenten toe. Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken.
- Schep in iedere kom een bergje groenten en schep de soep met de gehaktballetjes erop. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|