laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalm met honing-limoensaus
  ingrediënten:
   

  • 2 limoenen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 200g tagiatelle (zak a 500g)
  • Zout, peper
  • 2 verse zalmfilets ? 150g
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 20g boter
  • 1/2 visbouillontablet
  • 1 eetlepel vloeibare bloemenhoning
  • aluminiumfolie.
  bereiding:
    - Was 1 limoen en trek met de zesteur enkele sliertjes van de schil. Halveer de limoenen en pers ze uit.
- Pel de knoflook.
- Doe de olijfolie in een kommetje en pers de knoflook erbovenuit. Roer 1/2 dl limoensap door de knoflookolie.
- Kook de tagliatelle gaar met zout volgens de gebruiksaanwijzing.
- Bestrooi intussen de zalmfilets met zout, peper en het chilipoeder.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets aan beide kanten ca. 4 minuten op een matig vuur. Haal de zalmfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Los het visbouillontablet op in 1 1/2 dl heet water.
- Blus het bakvet af met de rest van het limoensap, visbouillon en de bloemenhoning en laat ca. 2 minuten inkoken tot een saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de limoen-knoflookolie door de tagliatelle en verdeel het over 2 borden.
- Leg de zalmfilets op de tagliatelle.
- Schep de honing-limoensaus over de zalmfilets en garneer met de limoensliertjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats