Zalm met honing-limoensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 limoenen
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 200g tagiatelle (zak a 500g)
- Zout, peper
- 2 verse zalmfilets ? 150g
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 20g boter
- 1/2 visbouillontablet
- 1 eetlepel vloeibare bloemenhoning
- aluminiumfolie.
|
|
bereiding: |
|
|
- Was 1 limoen en trek met de zesteur enkele sliertjes van de schil. Halveer de limoenen en pers ze uit.
- Pel de knoflook.
- Doe de olijfolie in een kommetje en pers de knoflook erbovenuit. Roer 1/2 dl limoensap door de knoflookolie.
- Kook de tagliatelle gaar met zout volgens de gebruiksaanwijzing.
- Bestrooi intussen de zalmfilets met zout, peper en het chilipoeder.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets aan beide kanten ca. 4 minuten op een matig vuur. Haal de zalmfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Los het visbouillontablet op in 1 1/2 dl heet water.
- Blus het bakvet af met de rest van het limoensap, visbouillon en de bloemenhoning en laat ca. 2 minuten inkoken tot een saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de limoen-knoflookolie door de tagliatelle en verdeel het over 2 borden.
- Leg de zalmfilets op de tagliatelle.
- Schep de honing-limoensaus over de zalmfilets en garneer met de limoensliertjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|