Zalmcarpaccio met basilicum en limoen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 kilo verse zalmfilet (zonder vel en zonder graatjes)
- het sap van 2 limoentjes
- 2 dl extra vierge olijfolie
- versgemalen peper en grof zeezout
- basilicum (diepvries)
- stukjes limoen (voor de garnering)
- kerstomaatjes (voor de garnering)
- plastic folie en aluminium folie
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijd de zalmfilet met een dun en scherp mes overlangs door. Laat hierbij het vlees wel aan elkaar vastzitten. Kruid de zalm met versgemalen peper en een beetje grof zeezout.
- Meng de olie met het limoensap, basilicum, peper en zout en pureer dit samen fijn met een staafmixer of keukenmachine. Strijk hiermee de zalm aan beide zijden goed in. Rol de gemarineerde zalm zo strak mogelijk op. Wikkel vervolgens de zalm zo mogelijk nog strakker in de plastic folie. Rol hierna de zalm (in plastic folie) in de aluminium folie. Laat deze zalmrol gedurende zo?n 1? uur opstijven in de diepvries.
- Haal de zalm een 1/2 uur voor het serveren uit de diepvries. Verwijder alle folie en snijd met een scherp mes of op de snijmachine dunne plakjes. Leg deze plakjes op borden en wel zodanig dat elk bord geheel bedekt is.
- Bestrijk de plakjes met wat van de overgebleven marinade. Garneer met stukjes limoen, kerstomaatjes en basilicum. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|