varkensribbetjes uit New Mexico. |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 stukken varkensribbetjes
- 3 tot 4 eetlepels chilipoeder
- 1 eetlepel uipoeder
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 2 eetlepels zout
- 1-1/2 theelepel oregano
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel cayennepeper
|
|
bereiding: |
|
|
- Doe alle kruiden in een oude jampot, sluit die af en schud alles goed door elkaar.
- Droog de ribbetjes met huishoudpapier en wrijf dan het vlees gul in met de kruiden; leg ze op een schaal, dek af met folie en laat enkele uren tot een halve dag rusten in de koelkast.
- Leg de ribbetjes op de grill of barbecue maar zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen;
- Dek indien mogelijk het vlees af en laat ongeveer anderhalf uur braden tot het vlees zacht is en makkelijk van het been te halen is.
- Neem het vlees van de grill en leg het op aluminiumpapier; sluit dit als een papillote ; en stop dit alles nu nog een uurtje in een bruine papieren zak.
- Open nu de zak en snij de ribbetjes van elkaar en dien ze op met de barbecuesaus die je het lekkerste vindt. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|