laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gepocheerde pladijsfilets met krab gevuld
  ingrediënten:
   

  • 4 grote pladijsfilets
  • 1 doosje krab (bv. kingcrab)
  • aardappelpuree
  • 1 kg spinazie
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 l visfumet
  • 1 dl room
  • roux (bv. Ma?zena express)
  • boter en olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  bereiding:
    - Open het doosje krab en houd de jus zorgvuldig bij.
- Was de pladijsfilets, dep ze droog, kruid ze met peper en zout, leg ze met de velkant naar onder, schik er een stukje krab op, rol op en prik vast met een stokje.
- Blancheer de spinazie 1 minuut in kokend gezouten water en giet dan af. Hak de spinazie fijn, warm even op in olijfolie en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een mespuntje boter.
- Laat de visfumet met de krabjus tot de helft inkoken. Pocheer de pladijsrollades 2 minuten in de ingekookte visfumet, haal de vis eruit en houd warm.
- Kook de visfumet verder in tot 3? dl, voeg de room en de peterselie toe en bind de saus eventueel met een roux.
- Schik een portie spinazie in het midden van het bord, leg de pladijsrollade erop en overgiet met de saus. Serveer met aardappelpuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats