Kalkoenfilet met paprikasaus en broccoli |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 gram broccoli
- 50 gram boter
- 500 gram kalkoenfilet
- wat zout en peper
- **voor de saus:
- 2 rode paprika?s (totaal zo?n 400 gram)
- 1 takje verse rozemarijn of 2 theelepels gedroogde rozemarijn
- 250 ml kruidenbouillon
- 4 eidooiers
- 50 gram boter
- wat zout en peper
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
- Maak de broccoli goed schoon. Schil de stelen en snijd dikke stelen in de lengte een of meerdere malen door.
Bereiding:
- Verhit de 50 gram boter in een braadpan en braad het vlees aan alle kanten aan. Temper de hittebron en laat het vlees in 3 kwartier gaar worden. Bestrooi het vlees met zout en peper. Snijd het vlees vervolgens in dunne plakken.
- Maak, terwijl het vlees wordt gebraden, de paprikasaus klaar. Maak de paprika?s schoon. Verwijder de zaadlijsten en het zaad en snijd de paprika?s in stukjes. Doe de stukjes paprika en het takje rozemarijn in de hete kruidenbouillon. Laat de paprika een kwartiertje zachtjes koken.
- Verwijder nu de rozemarijn.
- Gebruik een blender of een andere keukenmachine om de paprika in de bouillon fijn te maken. Giet hierna de paprikabouillon door een zeef en laat de bouillon afkoelen.
- Kook de broccoli in ongeveer 7 minuten beetgaar en houd de groente warm.
- De paprikasaus wordt op het laatst -au bain marie- afgemaakt. Doe de paprikabouillon nu in een schone kom die op een pan met een bodempje water wordt gezet. De kom mag het water nier raken. Klop de eidooiers los en roer deze door de paprikabouillon. Verhit de pan met water en klop met de garde de paprikabouillon en de eidooiers net zolang tot een lobbige saus ontstaat. Klop ten slotte beetje bij beetje de boter door deze saus. Breng de paprikasaus op smaak met wat peper en zout. Giet een beetje saus over de broccoli. Schenk de overgebleven saus in een kom en zet deze op tafel. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|