laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vlierbessengelei
  ingrediënten:
   

  • 1 3/4 kg rijpe vlierbessen
  • 750 g wilde appels of kleine groene appels, gehalveerd
  • 1 1/4 liter water
  • suiker
  • 2 citroenen, het sap gezeefd
  • 15 g boter
  bereiding:
    - Kook de vlierbessen 10 minuten in de helft van het water.
- Kook de appels 15 minuten in de rest van het water.
- Doe alles bij elkaar en kook het mengsel nog 5 minuten.
- Zeef het in een sapzak. Meet het sap af. Reken 500 g suiker op elke 6 dl sap.
- Leg de suiker ongeveer 10 minuten in een op 170 ?C (325 ?F, of regelknop op 3) voorverwarmde oven.
- Doe het citroensap en de boter bij het sap.
- Laat het flink koken en voeg de hete suiker toe. Roer goed en laat het hard koken. Schuim het sap na 5 minuten af en proef het; als het
stolt, giet u het in potten en sluit deze.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats