|
|
|
Vlierbessengelei |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 3/4 kg rijpe vlierbessen
- 750 g wilde appels of kleine groene appels, gehalveerd
- 1 1/4 liter water
- suiker
- 2 citroenen, het sap gezeefd
- 15 g boter
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook de vlierbessen 10 minuten in de helft van het water.
- Kook de appels 15 minuten in de rest van het water.
- Doe alles bij elkaar en kook het mengsel nog 5 minuten.
- Zeef het in een sapzak. Meet het sap af. Reken 500 g suiker op elke 6 dl sap.
- Leg de suiker ongeveer 10 minuten in een op 170 ?C (325 ?F, of regelknop op 3) voorverwarmde oven.
- Doe het citroensap en de boter bij het sap.
- Laat het flink koken en voeg de hete suiker toe. Roer goed en laat het hard koken. Schuim het sap na 5 minuten af en proef het; als het
stolt, giet u het in potten en sluit deze. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|