laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Goelasj
  ingrediënten:
   
  • 100 g sojabrokjes
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 2 aardappelen
  • 1 groentebouillontablet of 1 theelepel plantaardige bouillonkorrels
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 2 eetlepels paprikapoeder pikant
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  bereiding:
    - Verhit de olie in een grote braadpan en fruit de uisnippers glazig. Voeg de geweekte sojabrokjes toe en bak ze onder omscheppen tot ze wat kleur hebben gekregen. Strooi er, als het vocht is verdampt, het volkorenmeel over en laat het onder goed roeren wat beige kleuren.
- Neem de pan een paar minuten van het vuur en blijf doorroeren, de panbodem warmt namelijk door. Zet de pan weer op het vuur en voeg in twee keer de bouillon toe; blijf roeren tot een gebonden saus is ontstaan.
- Breng de saus op smaak met karwijzaad, paprikapoeder en tomatenpuree. Doe er dan nog de knoflook, de paprika en de in blokjes gesneden aardappelen bij. Laat de goelasj op heel zacht vuur circa 1 uur zachtjes doorkoken, desnoods op een sudderplaatje. Roer het geheel tussentijds een paar keer door en voeg nog wat water toe als het te hard gaat.
- Goelasj wordt in Hongarije gegeten met een speciale pasta die hier niet verkrijgbaar is, maar die heel goed kan worden vervangen door macaroni.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats