laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Peppesan met sambal en tomaat
  ingrediënten:
   

    2 gefileerde verse makrelen
    250 gram Mie
    Wok Olie
    6 eetlepels

    Marinade Hot :
    2 teentjes knoflook
    2 uien
    0.5 eetlepel Sambal Manis
    4 vleestomaten
  bereiding:
    Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd ondertussen de makreelfilet in stukjes van ca. 3 cm. Leg ze in een schaal en meng ze met de marinade. Even laten trekken.
Pel en snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn.
Was en snijd de tomaten in stukjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de uiringen, de knoflook en de tomaten 5 minuten. Voeg de blokjes makreel toe en roerbak deze ca. 3 minuten voorzichtig mee. Giet de marinade uit de schaal en de afgekoelde mie bij het tomaten-makreelmengsel en even laten pruttelen. Breng de peppesan op smaak met de sambal (hoe meer hoe heter!).
Schep de gewokte peppesan in diepe borden of kommen.

Op tafel:
Zet Kroepoek, Seroendeng en Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen. Geef er een gemengde salade met atjar bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen.

anders kan ook:
Liever niet zo heet? Vervang dan de marinade door ketjap manis en gebruik geen sambal. Voeg met het bakken van de ui en knoflook, een halve eetlepel Kerrie Djawa toe en roer er op het laatst 4 eetlepels fijngehakte koriander, selderij of peterselie door.

p.p/Energie: kcal 880 / eiwitten 32 g / vet 59 g / koolhydraten 57 g
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats