laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappelomelet
  ingrediënten:
   

    1 kilo aardappelen
    5 eieren
    1 desertlepel bakpoeder
    zout
    peper
    olie
  bereiding:
    Was de aardappelen, kook deze bijna gaar en schil ze dan.
Rasp de aardappelen. Klop de eieren in een schaal en voeg zout , peper en bakpoeder toe.
Doe de koude geraspte aardappelen hierbij.
Verhit 4 eetlepels olie in een anti-aanbak koekepan.
Giet het aardappelmengsel in de pan, strijk het mengsel glad.
Doe de deksel op de pan, sluit niet geheel af, laat op een laag vuurtje staan.
Zodra de Kuku onderop goudbruin wordt, snij deze dan in stukken in de pan.
Draai de stukken om en laat deze kant ook goudbruin worden.
Het mengsel kan ook in de oven gebakken woren. In een bakblik of ovenvaste schaal de olie verhitten.
Het mengsel toevoegen en onderin de oven op 350 graden 45 minuten bakken.
Deze wordt van beide kanten goudbruin.
Dit gerecht kan warm of koud op de boterham gegeten worden of als bijgerecht bij het diner.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats