|
|
- Breng het water aan de kook en voeg er het vlees aan toe; schuim het vloeistof enkele malen af.
- Laat de niet schoongemaakte ui met de snijkant op een elektrische kookplaat of in een pan bruin roosteren.
- Voeg de ui, het laurierblad, het zout en de peperkorrels bij het vlees. Laat het vlees op een laag vuur ca: 1 uur koken, dek de pan daarbij met een deksel net niet af.
- Verdeel het spek in blokjes.
- Snijd de bietjes enigszins klein. Maak de kool schoon en snijd hem in reepjes. Maak de prei schoon en maak er ringen van.
- Verhit de reuzel in een pan en bak hierin het spek uit. Voeg de kool en het prei erbij en smoor alles enkele minuten. Voeg de rode bietjes met het sap en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Snijd het vlees in blokjes en voeg die bij de soep. Maak de soep op smaak met azijn, suiker, zout en peper.
- Doe bij het serveren in iedere kop of in ieder bord wat zure room en daarop de soep. |