laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bonenlasagne
  ingrediënten:
   

  • 8 velletjes volkorenlasagne
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • zout
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 225 gram gekookte adukibonen
  • 1 groene paprika, zaadlijsten verwijdert en gehakt
  • 400 gram tomaten uit blik, gehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • shoyu (Japanse sojasaus) of zout
  • versgemalen peper
  • verse kruiden ter garnering

  • **Voor de saus:
  • 25 gram plantaardige margarine of boter
  • 25 gram volkoren bloem
  • 4,25 dl. melk of sojamelk
  • 55 gram geraspte cheddar
  bereiding:
    - Kook de lasagne 8 ? 10 minuten in ruim water met wat zout tot ze al dente is. Giet de lasagne af en leg de vellen naast elkaar om ze te laten afkoelen en om plakken te voorkomen.
- Fruit intussen de ui in de olie tot deze glazig is. Voeg een snufje zout toe om het vocht te onttrekken. Voeg vervolgens de knoflook toe. Voeg de bonen, paprika, tomaten, tomatenpuree en gedroogde kruiden toe. Roer alles goed door elkaar. Laat het geheel 10 minuten zachtjes bakken tot de groenten gaar zijn. Roer af en toe. Voeg de shoyu toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Maak de saus door de margarine, bloem en melk, al roerend, langzaam aan de kook te brengen. Dek de pan gedeeltelijk af als het mengsel dikker wordt. Roer regelmatig en laat het ongeveer 6 minuten zachtjes koken. Als u kaas gebruikt, roert u deze door de saus. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Leg de lasagne in laagjes in een ingevette ovenschaal. Hanteer hierbij deze volgorde: de helft van het bonenmengsel, de helft van de pasta, de rest van het bonenmengsel en de overgebleven pasta. Giet als laatste de saus over de schotel.
- Bak de lasagne ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ?C tot de bovenlaag goudbruin is. Garneer met verse kruiden.
- Serveren met groene salade en knapperig vers brood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats