laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wilde spinazie met gebakken kabeljauwfilets
  ingrediënten:
   

  • 4 stukken kabeljauwfilet op vel

  • **voor de spinazie:
  • 250 gram wilde spinazie
  • 1 teen knoflook
  • zout

  • ** Vis veloute:
  • 3 liter water
  • 300 gram visgraten
  • 150 gram liason
  • 150 gram roomboter
  • zout
  bereiding:
    - **spinazie:**
- Wilde spinazie wassen, uit laten lekken in vergiet. Olijfolie in pan doen, warm laten worden, wilde spinazie toevoegen, knoflook en zout, 1 minuut de spinazie aanzetten, daarna uit pan nemen en op bord leggen.
- **kabeljauw:**
- Kabeljauw met huid bakken in pan met olijfolie ca 1.1/2 minuut.
Licht bruin aan beide kanten, licht zouten. Kabeljauw op spinazie leggen.
- **Vis velout?:**
- 300 gram visgraten in pan leggen. Ca 3 liter koud water aan de kook brengen. 20 Minuten laten trekken, niet langer !!! anders wordt de vis velout? tranig. Vis velout? passeren door een zeef, daarna laten inkoken tot 1/3 van de massa.
- Hierna 150 gram roomboter in blokjes snijden en toevoegen, gelijkmatig met garde roeren, liason toevoegen. 150 gram liason op smaak brengen met wat zout. Licht afbinden met aardappelmeel met water.
- De vis velout? langs de vis draperen, visfleurons op bord leggen met een partje citroen.
- Op de vis een takje peterselie leggen (of kervel).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats