|
|
|
Courgette carpaccio met gedroogde tomaat |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 courgette,
- 4 gedroogde tomaten in olie,
- bosje verse basilicum,
- 4 eetlepels olijfolie,
- 1 1/2 el citroensap,
- 1 teentje knoflook,
- 1/4 eetlepel zout,
- zwarte peper.
|
|
bereiding: |
|
|
- Gedroogde tomaten in reepjes snijden. Basilicumblaadjes fijnknippen en tomaat erdoor scheppen.
- **Dressing:**
- in afsluitbaar potje olie en citroensap doen. Knoflook erboven uitpersen. Op smaak brengen met zout. Even goed schudden.
- Courgette wassen. Met kaasschaaf schuin in dunne plakken schaven.
- Twee borden dun bestrijken met dressing. Courgetteplakken dakpansgewijs op borden leggen. Rest van dressing erover sprenkelen, zodat alle plakjes bedekt zijn.
- Ca. 10 minuten laten staan.
- Courgetteplakken bestrooien met peper. Gedroogde tomaat met basilicum erover verdelen.
- Lekker met ciabattabrood |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|