|
|
|
Amandelperzik taartjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 eieren, gesplitst
- ? geraspte citroenschil
- 125 g. suiker
- 40 ml. vanillelikeur
- 250 g. geschaafde amandelen
- beetje citroensap
- boter om in te vetten
- 8 plakjes bladerdeeg
- 4 rijpe perziken, geschild, gehalveerd en ontpit
- 50 g. pure chocolade
|
|
bereiding: |
|
|
- Klop voor de vulling de eidooiers los met de citroenschil en de suiker. Roer de vanillelikeur en het amandelschaafsel erdoor.
- Sla de eiwitten stijf met een paar druppels citroensap en spatel deze door het amandelmengsel.
- Verwarm de oven voor op 200?C. Vet 8 ronde bakvormpjes in met boter en bekleed ze met de bladerdeeg. Verdeel de vulling over de vormpjes en zet in het midden een halve perzik met de bolle kant naar boven. Bak de schuitjes 15 minuten in de oven.
- Laat de taartjes afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie (warmwater bad). Maak een spuitzakje van bakpapier en spuit een streepjespatroon over de taartjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|