|
|
Voorbereiding:
- Splits de eieren. Schaaf de truffels fijn. De kroketten worden op hun mooist als je in plaats van gewone paneermeel Panko (Japans
paneermeel) neemt.
Bereiding:
- Pocheer de ganzelever in gevogelte bouillon. Laat dit 10 minuten koken op 65 graden. Laat het afkoelen en snijd de ganzelever in kleine blokjes.
- Maak van de boter en de bloem een roux. Laat de roux 7 minuten
garen. Voeg koude bouillon en truffeljus er aan toe, en laat het 5 minuten garen.
- Voeg de blokjes ganzelever en de truffel toe. Breng het op smaak met peper en zout. Laat dit 6 uur koelen. Knijp met een ijsschep van 3,5 cm doorsnee er 20 balletjes van. Modelleer ze in de vorm van
een kroket. Klop het eiwit los en haal de kroketten door het losgeklopte eiwit, haal de kroketten daarna door het paneermeel.
- Verhit de olie van de frituurpan tot 170 graden en bak de kroketten goudbruin af. |